Den tilltagande respektlösheten

Det har dom senaste dagarna flitigt rapporterats från norrland om ett uppseendeväckande våldtäcktsfall på en skola.Enligt de inblandande på skolan, bland allmänheten och så vidare tycks det råda en märklig syn på vad som är tillåtet att utsätta andra människor för.
                          Det verkar nästan som att många anser att flickan (offret) i stort sett har sig själv att skylla för att övergreppet har skett.
                Om vuxna människor förfäktar såna åsikter är det inte konstigt att barn och ungdomar beter sig som dom ibland gör.Man tycks inte längre behöva visa respekt för andras integritet utan det är bara att överfalla och ta för sig,antingen det gäller sex eller materiella egendomar som man vill ha.
                           Justitiemimister Ask har fått på skallen för sitt uttalande om färgglada brev till sexförbrytare.Jag tror inte att det räckte ens för att hindra brottslingarna.En kraftigt klingande bjällra om halsen så att det hörs när dom är i farten vore nog mer tillförlitlig.

Kommentarer
Postat av: dottern

Färgglada brev låter mer som en kalasinbjudan tycker jag...konstig hon är den där beatrice, kanske beror på det förnäma namnet!

2010-03-27 @ 19:20:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0